Hayvana işkence edene 2 yıl hapis

Yeni Hayvan Koruma Yasası'na göre, hayvanları işkence ederek öldürenlere ve pitbull gibi tehlikeli köpekleri üretip ülkeye sokana da 2 yıl hapis geliyor.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayvan Koruma Yasası baştan sona değiştiriliyor. Yasa taslağına göre, hayvanlara tecavüz eden, döverek öldüren, pitbull gibi tehlikeli köpekleri üretip ülkeye sokanlara 2 yıla kadar hapis cezası geliyor. Adalet, Orman ve Su ile Gıda ve Tarım Bakanlıkları, hayvanseverlerin uzun çıkması için mücadele verdikleri, Hayvanları Koruma Yasa Taslağı'nı tamamladı. Taslak şu yenilikleri içeriyor:

HAYVAN EĞİTİMİ: Evinde hayvan beslemek isteyenler zorunlu eğitim alacak.

ONLARCA KEDİ OLMAYACAK: Kedi ve köpek başta olmak üzere evde beslenen hayvanlara sayı sınırlaması getirilecek. Bir evde kaç hayvan beslenmesine izin verileceği yönetmelik ile belirlenecek.

SOKAK KÖPEKLERİ YASAĞI: Sahipsiz ve sokaktaki hayvanlar sadece Hıfzıssıhha kapsamı yani insan sağlığına zarar verebilecek bir durum ortaya çıkmışsa öldürülebilecek.

SEYYAR KISIRLAŞTIRMA İSTASYONU: Hayvanların kısırlaştırılmasını Gıda ve Tarım Bakanlığı ile belediyeler yapabilecek. Belediyeler bu işi bakanlığın koordinatörlüğünde gerçekleştirecek.

TECAVÜZ VE DAYAKLA ÖLÜM: Yeni düzenleme bazı suçlar için 2 yıla kadar hapis cezası getiriyor. Bu suçlar hayvanlara tecavüz, tehlikeli türde köpek üretmek ve ülkeye sokmak, hayvanları döverek, işkence ederek öldürmek olarak sıralanıyor.

PİTBULLAR TOPLANACAK: Pitbull gibi tehlikeli hayvanlar toplanacak.

DAYAK VE İŞKENCEYE PARA CEZASI: Hayvanlara işkence, dövmek, aç-susuz bırakmak, aşırı soğuk ve sıcakta dışarıda bırakmak, psikolojik işkence yapmak yasak olacak. 300-750 lira arasında para cezası verilecek.

ÇARPAN VETERİNERE: Hayvana çarpan sürücü onu veterinere götürmek ve tedavi masraflarını karşılamakla yükümlü olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber